GİZLİLİK POLİTİKASI

Bu Gizlilik Sözleşmesi, hizmetlerimizi, ürünlerimizi ve bilgilerimizi/bilgilerinizi web sayfamız üzerinden ve mobil cihazlar üzerinden kullanmak için geçerli olup, 6563 sayılı  Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve bağlı mevzuat, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde; üyeler/kullanıcılar ile ilgili bilgileri nasıl topladığımızı, kullandığımızı, ilettiğimizi, aktardığımızı ve açıkladığımızı belirler. Web sayfamıza, mobil uygulamamıza girerek, hizmetlerimizi kullanarak, hesap oluşturarak Gizlilik Sözleşmemizi, bu Sözleşme uyarınca, kişisel verilerinizi toplamamızı, kullanmamızı, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamızı, saklamamızı ve korumamızı kabul etmiş sayılırsınız.

I. BİLGİ TOPLAMA

Gizliliğiniz bizim için önemlidir. Size hizmet verebilmek ve hesabınızı yönetip, korumak için gerekenden daha fazla bilgi toplamamak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

1. Kullanıcı adı, adres, telefon numarası ve e-posta adresi ve gerekebilecek diğer bilgiler, web sayfası ve mobil uygulamamız üzerinden kullanıcı kaydı sırasında toplanacaktır. Facebook veya Twitter gibi sosyal medya platformlarından bir  hesabı açıyorsanız, hesap adınızı ve profil fotoğrafınızı bu platformlardan alabilir, arkadaş listenize ulaşabiliriz.

2. Kayıtlı üyelerimize yönelik ek anketlerimizi yanıtlamanız durumunda ve gerekli gördüğümüz başka durumlarda, medeni hal, cinsiyet, doğum tarihi, yıllık gelir, aylık harcama ve kullanıcı tercihleriniz ve benzeri bilgileri alabiliriz. Bu bilgileri vermemeyi tercih ederseniz, hizmetlerimizin ve ürünlerimizin kullanımı bundan etkilenmeyecektir.

3. Müşteri hizmetimizle iletişime geçtiğinizde, bizimle görüşmelerinizi kaydedebilir ve kimliğinizi doğrulamak için ek bilgiler toplayabiliriz.

4. Sipariş vermek istediğinizde, ödeme hizmetleri ile bağlantılı olarak, faturalama ve teslimat bilgileri, kredi/banka kartı numaraları, son kullanma tarihleri ve güvenlik kodu ve benzeri bilgileri, sipariş işlemlerini kolaylaştırmak ve satılan ürünlerin veya hizmetlerin satın alma bedelinin ve varsa, gönderi/kargo ücretinin ödenmesini sağlamak için toplayabiliriz.

5. Kullanıcıların etkinliklerinin ayrıntıları da web sayfamızda kaydedilebilir. Bu tür işlemlere ilişkin bilgiler (bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, ürünlerin türleri ve özellikleri, fiyatlandırma ve teslimat bilgileri, herhangi bir ihtilaf kaydı ve işlemleriniz ile ilgili olarak yaptığınız yorumlar), sistemimiz üzerinden yapılan işlemler sırasında toplanabilir.

6. Zaman zaman, ticari fuarlar, sektörel etkinlikler ve diğer işlevler sırasında kullanıcılarımız ve potansiyel kullanıcılarımız hakkında bilgi toplayabiliriz. Bu etkinliklerde toplayacağımız bilgiler, isim, adres, telefon numarası, faks numarası ve e-posta adreslerini içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

7. Kullanıcıların platformumuzdaki IP adresleri, tarama alışkanlıkları, alıcı davranışı alışkanlıkları ve ekipman bilgileri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, satın alma ve tarama aktivitelerini kaydedebiliriz. Bunlara ek olarak, web sayfası ziyaretçileriyle ilgili olarak, IP adresleri, internet tarayıcı yazılımı, işletim sistemi, yazılım ve donanım özellikleri, görüntülenen sayfalar, oturum sayısı gibi bilgiler, web sayfası ziyaretçilerimizle ilgili olarak istatistiksel amaçla toplanabilir.

8. Ticari faaliyetimiz kapsamında mal ve hizmetlerimizi tanıtmak, pazarlamak, işletmemizi tanıtmak ya da kutlama amacıyla elektronik iletişim adreslerinize ticari elektronik iletiler için aksine bir beyanda bulunmadığınız sürece onay verdiğiniz kabul edilir.

Kullanıcılarımıza hizmetlerimizi ve ürünlerimizi sunmamızı sağlayabilmek için, kullanıcı adı, adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi belirli kategorilerdeki verilerin (Kişisel Verileri içerebilir) bize sağlanması gerekebilir. Bu türden veriler gerektiğinde, bilgilerin toplanması anında size bildirerek, ilgili bölümleri işaretlemenizi ve doldurmanızı isteyebiliriz. Kullanıcıların yeterli veri sağlamaması durumunda, kayıt işlemini tamamlayamayabilir veya belirli ürün veya hizmetleri sağlayamayabiliriz.

II. KİŞİSEL VERİLERİN KULLANIMI

Kişisel Verilerinizi aşağıdaki amaçlarla toplar ve kullanırız:

1. Kimliğinizi doğrulamak,

2. Web sayfamızın bir kullanıcısı olarak kaydolmaya uygunluğunuzu doğrulamak,

3. Web sayfamız için oturum açma profili ve kimliği sağlamak ve kayıtlarınızı sürdürüp yönetebilmenizi sağlamak,

4. Sipariş işlemlerinizi yapabilmek, müşteri hizmetleri sunmak ve sorularınız, geri bildirimleriniz, talepleriniz veya sorunlarla ilgili yanıt vermek,

5. Aramızdaki iletişimi kolaylaştırmak, ödeme işlemlerinizi yapabilmenizi sağlamak ve teslimat hizmetleriniyapabilmek,

6. Üyelerin hesap güvenliğini ve işlem risklerini değerlendirmek, dolandırıcılık ve diğer güvenlik olaylarını tespit etmek ve önlemek,

7. Web sayfası ziyaret kayıtlarına dayanarak sizlerle iletişimimizi kişiselleştirmek, web sayfası içeriğini ve düzenini geliştirmek de dahil olmak üzere ürün sunumlarını ve hizmetlerini geliştirmek, özel ve genel kampanyalar düzenleyerek, sizleri bu konularda bilgilendirmek ve araştırma ya da istatistiksel analizler yapabilmek amaçlı anonimleştirilmiş veriler kullanmak,

8. Yürürlükteki yasalar kapsamında, dikkatinizi çekeceğine inandığımız ürün ve hizmetleri tespit etmek, geliştirmek ve pazarlamak (Geçerli yasaların gerektirdiği durumlarda, size pazarlama amacıyla iletişim göndermeden önce onayınızı alacağız),

9. Anketler ve Pazar analizleri yapabilmek ve pazarlama ve reklam faaliyetleri için kullanmak,

10. Müşteri şikâyetlerini ve onlara hizmetlerimizi değerlendirebilmek ve pazarlama faaliyetleri ile bağlantılı olarak anlaşmalı iş ortakları ve yan kuruluşlarımızla paylaşmak,

11. Web sayfamızın kötü amaçlı kullanımını belirleyebilmek ve karşı koruma sağlayabilmek,

12. Kamu güvenliğine ilişkin olarak, kamu kurumlarınca ilgili mevzuat uyarınca talep edilmesi halinde bilgi verebilmek, yasal sorumluluklarımızı yerine getirebilmek ve ilgili mevzuat doğrultusunda haklarımızı kullanabilmek,

13. Gizlilik ve güvenlik politikalarımızdaki değişikliklerden sizleri haberdar etmek,

Yasaların izin verdiği durumlarda, kişisel bilgilerinizi, size açıklamış olduğumuz amaçlar dışında diğer amaçlar için de kullanabiliriz.

III. KİŞİSEL VERİLERİN AÇIKLANMASI

 

Kişisel Verilerinizi, size hizmet sunmamıza yardımcı olmak için ortaklarımıza, yan kuruluşlarımıza, size hizmet vermemize yardımcı olmak üzere bağlantı kurduğumuz ve bizimle çalışan hizmet sağlayıcılara veya bu Gizlilik Sözleşmesinde tanımlanan veya kişisel bilgilerinizi topladığımız zaman size bildirdiğimiz yerlere açıklayabilir veya aktarabiliriz. Bu ortakların veya hizmet sağlayıcılarının örnekleri arasında şunlar bulunur: 

1. İş ortaklarımız ve yan kuruluşlarımız (örneğin, sizi ilgilendirebilecek indirimler veya teklifler sunabilmeleri için),

2. Sitelerimizi ziyaret ederken gördüğünüz içeriği uyarlamak için Google, Twitter, Facebook, Instagram gibi pazarlama platformları ve kullanıcıların davranışlarıyla ilgili analitik hizmet sağlayıcıları. Bu pazarlama platformları, sitemizden topladıkları bilgileri, hedeflenen reklamları yürütmek için diğer web sitelerinden veya diğer kaynaklardan topladıkları veriler ile birleştirebilir. Bu üçüncü taraf pazarlama platformlarının faaliyetleri, bu Gizlilik Politikasına değil, kendi gizlilik politikalarına tabidir,

3.Sipariş işlemleri için ödeme yapmanıza yardımcı olmak amacıyla,ödeme hizmeti sağlayıcıları. Ödeme hizmeti sağlayıcılarının faaliyetleri, bu Gizlilik Politikasına değil, kendi gizlilik politikalarına tabidir,

4.Sizlere ürünlerin teslimi, iadesi ve değişimi hizmetleri sağlamak amacıyla, gönderi ve kargo ortakları,

5. Bulut depolama hizmetleri sağlamak için bulut bilgi işlem hizmet sağlayıcıları,

6. Satış sonrası hizmetleri sağlamak için müşteri hizmetleri sağlayıcıları,

7. Üye hesaplarının güvenliğini ve işlem risklerini değerlendirmek için virüs ve risk kontrol servis sağlayıcıları,

8. Yürürlükteki yasalara uymak veya yasal haklarımızı kullanmak, savunmamız veya sizin hayati menfaatlerinizi veya başka herhangi bir kimseyi korumak gerektiğini düşündüğümüzde, kişisel verilerinizi profesyonel danışmanlarımıza ve kolluk kuvvetlerine, sigorta şirketleri, devlet kurumları, düzenleyici kurumlar ve diğer kuruluşlara, yürürlükteki yasaların gerektirdiği veya izin verdiği durumlarda açıklayabilir ve aktarabiliriz,

9. Kişisel verilerinizi, sadece bu Gizlilik Sözleşmesinde açıklanan amaçlar için kullanılabileceğini bildirmek koşuluyla, gerçekleşen veya gerçekleşme olasılığı olan herhangi bir şirket satın alma, işimizin bir kısmının birleşme veya devralınmasıyla bağlantılı olarak gerçek veya potansiyel bir alıcıya (ve aracılarına ve danışmanlarına) açıklayabiliriz,

10. Yukarıdakilere ek olarak, kişisel verilerinizi, sizin rızanızla başka herhangi bir kişi veya kuruma açıklayabiliriz,

Kişisel verilerinizi, örneğin size hizmet veya ürün sağlamak için veya kişisel verilerin korunması hakkındaki yasalar, vergi, idari ve muhasebe yasaları gibi yürürlükteki yasaların gerektirdiği veya izin verdiği ve gereksinimimiz olduğu sürece saklarız.

Kişisel verilerin, ilgili yasal hükümlere uygun olarak işlenmesine rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel beriler re’sen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az üç (3) yıl süreyle saklanır.

Yayınlanmak üzere web sayfamıza gönderdiğiniz bilgiler, web sayfamızda herkese açık olarak kullanılabilir ve bu nedenle herhangi bir internet kullanıcısı tarafından erişilebilir. Yayınlanmak üzere bize gönderdiğiniz bilgileri belirlerken dikkatli olmalısınız. Bu konuda sorumluluk tamamen size aittir.

Üçüncü taraflara toplu veya anonim veriler sağlayabiliriz ancak bunu yaptığımızda, paylaştığımız bilgiler sizi kişisel olarak tanımlamayan bilgiler olacaktır.

Yürürlükteki yasalara uygun olarak, yukarıda ifade edilen amaçlarla bilgilerinizi paylaştığımız Servis Sağlayıcılar, veri gizliliği ve güvenlik şartlarımıza uymak zorundadır ve kişisel bilgilerinizi yalnızca yukarıda belirtilen amaçlarla bağlantılı olarak kullanmaları için izin verilir ve kendi amaçları için kullanamazlar.

IV. KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLAR 

Yürürlükteki yasalar kapsamında bize (www.minval.co) başvurarak, kişisel verilerinizin ile ilgili aşağıdaki bilgileri talep edebilirsiniz:

 

1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini,

2. Kişisel verileriniz işlenmişse hangi verilerinizin işlendiğini,

3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını,

4. Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,

5. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

6. Yürürlükteki kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine tarafımızca silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilmesini isteme,

7. Bu sözleşme kapsamında elde edilen tüm kişisel verilerde meydana gelen değişikliklerin istenilen üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

8. İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtası ile analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme

Kişisel verilerinizin silinmesi, veya size ait olduğu anlaşılamayacak şekilde anonim hale getirilmesi gerektiğinde ya da sizden bu konularda talep olması halinde, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca işlem yapılacaktır.

 

V. ÇEREZLER

Sizinle ilgili belirli bilgileri saklamak için “çerezler”(cookie) kullanırız ve bir hesapla veya bir mobil cihaz aracılığıyla Sitelere yaptığınız ziyaretleri izleriz. Web sayfalarının ziyaretçilerin kimliklerini geliştirmek için çerez kullanması yaygın bir uygulamadır.

Bir “çerez”, tarayıcınıza gönderilen ve bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın sabit diskinde saklanan az miktarda veridir. Çerezleri devre dışı bırakmamanızı veya silmemenizi öneririz. Web sayfamıza erişmek için aynı tarayıcıyı veya mobil cihazı kullandığınız her seferinde, web sunucularımıza yaptığınız ziyaret hakkında bilgi sahibi olabileceğiz. Çerezler bilgilerinizi hatırlamamızı sağlar, böylece web sayfamızı her kullandığınızda girişiniz daha kolay olacaktır.

Ayrıca Çerezleri, Sitelerimizin güvenliğini yönetmek, kullanıcıların kullanımları hakkında bilgi toplamak; ziyaret kalıplarını araştırmak ve ilgi alanına dayalı ürünler sunabilmek, iş ortaklarımızın, hizmet verenlerinweb sayfamıza yapılan ziyaretleri izlemelerini ve siparişleri işleme koymalarını sağlamak ve gelişmeleri öğrenmek; kampanyalara katılımı takip edebilmek için kullanıyoruz.

Yukarıda belirtilen amaçlarla ilgili olarak, web sayfasına erişmek için kullandığınız  tarayıcının gizlilik ayarınıveya mobil cihazınızın gizlilik ayarını yapılandırarak bir çerezin kabul edilip edilmeyeceğini ve nasıl kabul edileceğini belirleyebilirsiniz. Web tarayıcı kontrolleriniz aracılığıyla çerezleri reddedebileceğiniz araçlar tarayıcıdan tarayıcıya değişir. Daha fazla bilgi için tarayıcınızın yardım menüsünü ziyaret etmelisiniz. Tarayıcıda gizlilik ayarını değiştirirseniz, cihazınızın gizlilik ayarını değiştirmedikçe mobil cihazınız veri toplamaya devam edebilir veya bunun tersi de geçerli olabilir.

Çerezleri kabul edip etmeme konusunda karar verme hakkına sahipsiniz. Web tarayıcınızın denetimlerini çerezleri reddetmek üzere ayarlamayı seçerseniz, web sayfamızı kullanmaya devam edebilirsiniz; ancak sayfanın bazı işlevlerine ve alanlarına erişiminiz kısıtlanmış olabilir.

Web Sayfasının belirli özellikleri çerezlere bağlıdır. Çerezleri engellemeyi seçerseniz, oturum açamayabileceğinizi veya bazı özellikleri kullanamayabileceğinizi ve çerezlere bağımlı tercihlerin kaybedilebileceğini lütfen unutmayınız.

İki çeşit çerez kullanırız: tarayıcıyı veya cihazı kapattıktan sonra silinen oturum çerezleri ve tarayıcıyı veya cihazı / uygulamayı kapattıktan sonra bile kalan ve her ziyaret ettiğinizde etkin olan kalıcı çerezler. Oturum çerezleri, sizi kesin olarak doğrulamak için şifrelenmiş verileri kullanır. Kalıcı çerezler hesap numaralarını veya şifreleri muhafaza etmezler.

Hem  ‘da bizim tarafımızdan belirlenen çerezleri, hem de seçilen iş ortaklarımız tarafından belirlenen çerezleri kullanıyoruz.

Ayrıca duruma göre, gerek olduğunda sosyal medya çerezlerini de kullanıyoruz. Web sayfamızdaki bazı bölümler, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya aracılığıyla içeriği “paylaşmanıza” olanak tanır. Bazen YouTube gibi web sitelerinden video ekleyebiliriz. Bu web siteleri, üzerinde hiçbir etkimiz olmayan kendi çerezlerini belirler. Çerezlerini reddetmek isterseniz lütfen web sitelerindeki talimatları izleyiniz. Bu web sayfalarının kendi gizlilik politikaları vardır.

VI. REŞİT OLMAYANLAR VE KISITLI OLANLAR

Web Sayfamızın kullanımı(18 yaşın altındakiler) reşit olmayanlara ve yasal olarak kısıtlı olanlara yönelik değildir. Reşit olmayan kişi veya kısıtlı kişi, ebeveyn veya veli, vasi onayı olmadan kişisel verileri bize verdiyse, ebeveyn, veli veya vasi bilgileri kaldırmak için info@minval  e-posta adresine bu konuda talepte bulunmalıdırlar. Sanal ortamda bilgileri paylaşan ve sipariş veren, işlem yapanların reşit ya da kısıtlı olup olmadıklarını anlama olasılığı bulunmadığından, bu kişilerin yapmış oldukları işlemler nedeniyle sorumlu değiliz. Ebeveyn ve veli ya da vasilerin gerekli önlemleri almış olmaları gerekmektedir.

VII. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Web Sayfamıza yetkisiz erişimlerin önünü kesmek, bilgilerin doğruluğunu ve kullanımını sürdürebilmek, bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak, web sayfamızın ve sizlerin kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlamak için makul ve yeterli, etkili güvenlik önlemlerini alıyoruz.

Alınan güvenlik önlemlerine rağmen, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Minval bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

Web Sayfamızın üyeleri, bir kısım kişisel bilgilerini, bir şifre ile korunan hesapları üzerinden görüntüleyebilir, hesaplarını düzenleyebilir ve bu hesapları kullanarak işlem yapabilirler. Şifrenizi kimseye açıklamamanızı önemle tavsiye ederiz. Personelimiz şifrenizi sizden telefon görüşmesi veya e-posta yoluyla asla talep etmez. Bilgisayarınızı ya da mobil cihazınızı   başkalarıyla paylaşıyorsanız, bu paylaşılan cihazlarda oturum açma bilgilerinizi (Kullanıcı Adı ve parola, şifre) kaydetmeyiniz. Oturumunuzu bitirdiğinizde hesabınızdan çıkış yapmayı ve tarayıcı pencerenizi kapatmayı unutmayınız.

VIII. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Değişen yasal, teknik, ticari ve pratik gelişmelere istinaden Gizlilik Sözleşmesinde zaman zaman değişiklikler ve güncellemeler yapabiliriz. Gizlilik Sözleşmesini değiştirdiğimizde ve güncellediğimizde sizi bu konuda bilgilendireceğiz. Yürürlükteki mevzuatın zorunlu kıldığı hallerde, değişiklik için onayınızı alacağız. Ancak onay vermemeniz durumunda web sayfamızın kullanımı ve işlem yapmanız kısıtlanabilir veya imkansız hale gelebilir. Gizlilik Sözleşmesinde yaptığımız değişiklik ve güncellemeler web sayfamızda/web mobilde veya mobil uygulamada yayınlandığı anda yürürlüğe girer.

IX. BİZİMLE NASIL İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ?

Kişisel Verileriniz ve Gizlilik Sözleşmesi ile ilgili olarak herhangi bir talep, soru veya endişeniz varsa, lütfen bizimle info@minv  e- posta üzerinden iletişime geçiniz.

X. UYGULANACAK HUKUK, YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRELERİ

İşbu ‘’Gizlilik Sözleşmesi’’ Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına tabidir. Burada yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir uyuşmazlık veya ihtilaf iddia veya talep olduğu takdirde İstanbul (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.